Malzemeler
- 7-8 tane orta boy havuç
- Haşlamak için 5 su bardağı su
- 1 paket petibör bisküvi
- 5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su(nişastayı inceltmek için)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
Yapılışı
Yumuşacık, cezerye tadında nefis bir pasta tarifim var çok pratik bir şekilde hazırlayıp misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Buyurun yapılışına
- Havuçları soyup iki üç parçaya bölelim suda yumuşayana kadar haşlayalım.
- Ilındıktan sonra suyuyla beraber robottan geçirelim püre haline getirelim.
- Bir tencereye alalım. Üzerine su ile incelttiğimiz nişastayı dökelim. Toz şeker, limon suyu ve kabuğu rendesini de ekleyelim. Vanilyayı da koyalım.
- Ocakta koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Uygun bir borcama önce bir sıra bisküvi dizelim. Üzerine ince bir şekilde muhallebi döküp yayalım.
- Tekrar bisküvi dizelim. Yine muhallebi ile kaplayalım. Bu şekilde 2-3 sıra yapalım. En üstüne havuçlu muhallebiden döküp üzerini düzeltelim.
- Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım. 1-2 saat güzelce donup kıvam aldıktan sonra dilimleyip servis tabağına alalım.
- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi çok yakışıyor, afiyet olsun
Not aldim
YanıtlaSilRica ederim ☺ afiyet olsun ☺
YanıtlaSilPişirme süreci olmayan bir tarif canndır bana göre, çok teşekkürler, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAynen canım ☺umarım yapınca sen de beğenirsin ☺şimdiden afiyet olsun 😊
SilHavuçlu tatlı hem hafif oluyor, süt tatlıları gibi hemde doyurucu özelliği var, ben öyle hissediyorum yada :) ellerinize sağlık ... Selam ve Dua ile ...
YanıtlaSilAfiyet olsun ☺teşekkür ederim 😉
YanıtlaSilalla allla sağol yaaa bişi öğrendiik bir tatlıcı olaraak :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim 😉 deeptonecum.afiyet olsun ☺
SilGüzel bir tarif olmuş çok teşekkürler.
YanıtlaSilrica ederim :) afiyet olsun :)
Sil