25 Haziran 2020 Perşembe

2020-22-Hiçlikten Gelen Güç-Tuğçe Işınsu

Bu sene okuduğum 22.kitap Tuğçe Işınsu'nun Hiçlikten Gelen Güç adlı kitabı..




Öz değerini yüksek tutacağın ilişkiler sana hizmet eder. Başkaları ne düşünüyor, bu önemsiz değil. Sen ne düşünüyorsun, ne istiyorsun ve aslında nasıl hissediyorsun? Bu daha önemli ve mutluluk vaat eden bir bakış.
Sen ne yaparsan yap asla herkesi mutlu edemeyeceksin. Kendini mutlu et, seninle mutlu olacaklar o zaman seni bulacak.
Kendini sevmeyenler kusur bulucudur. Bu kişiler için savaşma...”

Hiç’likten gelen güç, bir kişisel gelişim kitabı. Yaklaşık 300 sayfa bu kitapta, bir insanın kendini mutlu edebilmesi için neler yapabileceği hakkında çok güzel tavsiyeler var. Kendini sevmek, kendini olduğun gibi kabul etmek ve bunun sonrasında mutlu olmaya ulaşmak hakkında doğru satırlar var. Kin tutmak, nefret etmek, kötülük yapmak gibi şeylerin karşı tarafa değil kendimize zarar vereceğini ama iyiliğin de çok iyi yerlere götüreceğinin defalarca altını çiziyor. Şükretmenin önemi anlatılırken dualardan ve duanın getirdiği şifadan bahsediliyor. Bu kısımlara cidden bayıldım. Kitabın %95’ini oluşturuyor. 🌺
Kitabın ilk sayfalarındaki bazı “ritüeller” bana göre.. Sondaki “tılsımlar” beni çok etkiledi...


Kitaptaki dualar ve ritüeller beni çok etkiledi...
Kitap puanım ***100

6 yorum:

  1. blogun son yazımda ciciş :) bloguna 100 verdiiim :)

    YanıtlaSil
  2. 100. takipçinim nice 4 rakamlara bana da beklerim : )

    YanıtlaSil
  3. Hiçlik'ten gelen güç kitabı neredeyse kişisel gelişim öğretilerinin tamamını kapsıyor gibi bu faydalı Bilgilendirme için çok teşekkürler Nilay Hanım.

    YanıtlaSil
  4. Okuduğum bazı kişisel gelişim kitabı yazarları olmakla birlikte bir çok gereksiz olduğunu düşündüğüm kitaplar dolayı kişisel gelişim kitaplarına sırtımı dönmüş durumdayım.

    YanıtlaSil

2021-18-Jules Amcam-Guy de Maupassant

  Birbirinden bağımsız kısa hikayelerden oluşan eserimizin kitaba adını veren hikayesini anlatacağım: iki arkadaş yolda yürürken ak saçlı ya...