23 Mart 2020 Pazartesi

2020-8- Yakıcı Sır-Stefan Zweig

Bu sene okuduğum 8.kitap Stefan Zweig'ın Yakıcı Sır adlı kitabı...


Edgar, 12 yaşlarında bir çocuktur ve geçirdiği rahatsızlık sonrasında annesiyle birlikte Avusturya’ya tatile gelirler. Tatil için bulundukları otelde bir Baron ile tanışırlar. Baron’un asıl amacı kadınla yakınlaşmaktır. İstediği birkaç günlük tatilinde macera yaşamaktır. Bunun için de önce Edgar ile arkadaşlık kurar. Edgar’ın hayranlığını ve güvenini kazanmıştır. Bu yakınlık çocuğun annesi ile de sık sık bir araya gelmelerini sağlar. Bir süre sonra kadınla yakınlık kurmayı başarır.
Edgar ise hem yeni arkadaşının hem de annesinin değişen davranışlarını anlamaya çalışır. Anlamaya çalıştığı sadece annesi ve Baron değildir. Yetişkinleri çözmeye çalışırken, kendi içinde de büyümeye başlar. Bu süreçte artık bir sırrı vardır.
“Edgar, birdenbire kendini o bilinmeze, o büyük sırra neredeyse dokunacak kadar yakınlaşmış hissetti, bu daha önce hiç olmamıştı. Hâlâ kapalı ve çözülmemiş olsa da, çok ama çok yakınında olduğunu hissediyordu. Çocuk bu duyguyla heyecanlanarak ani ve törensi bir ciddiyete büründü. Çünkü bilincine varmasa da çocukluğunun sınırına vardığını seziyordu.”
Kitap puanım *10
Yakıcı Sır
Stefan Zweig
İş Bankası Yayınları
Türkçesi: İlknur İgan
88 Sayfa, 2016

4 yorum:

  1. pikiiii okuruz zweig ustasııı oldun zaten :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Deepcim 😁😁

    YanıtlaSil
  3. Klasik kitaplar bir başkadır :)
    Zweig de öyle...
    Bu korona günlerinde ben de sık sık kitap okuyup yazıyorum... Bloglarımız gibisi yok! :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Stefan Zweig'ın kalemini çok seviyorum ya. *-*

    YanıtlaSil

2021-18-Jules Amcam-Guy de Maupassant

  Birbirinden bağımsız kısa hikayelerden oluşan eserimizin kitaba adını veren hikayesini anlatacağım: iki arkadaş yolda yürürken ak saçlı ya...