14 Ocak 2019 Pazartesi

2019_1 Ayça Mutlucan-Sultanların Günlüğü_Okudum Bitti

Sultanların Günlüğü kitabı bu sene okuduğum ilk kitap..
Kitabın gerçekten çok akıcı bir yazım dili var.
Tarih ve fantastiği  harmanlamış bir kitap.
Kitap puanım :10 ÜZERİNDEN 10


KİTAP AÇIKLAMASI
Tarih ve fantastiğin birleşmiş haline; Osmanlı dönemine davetlisiniz. 

Şehzade Gökhan, padişahın en küçük oğludur. Konya sancak beyi olarak saltanat hayallerinden uzak bir yaşam sürer. Bir gün babasının vefat haberi ile hayatı ve hayalleri değişecektir... Kardeşi eski padişahın ölümünü fırsat bilip tahta oturan Sultan Reşat, şehzadenin ve ağabeylerinin ölüm emrini vermiştir. Fakat Anadolu Beylerbeyi Tulpar Paşa, genç şehzadenin başına gelecekleri öğrenmiş, önüne geçmek için harekete geçmiştir. Lakin bu kıyımdan sadece Gökhan, annesi ve yeğeni Saruhan kurtulacaktır. Kayıplarının acısı ile yüzleşen genç şehzade, acısının ve öfkesinin etkisiyle, hiç istemediği bir yola baş koyup tahtı geri alacaktır. Ama genç şehzadenin asıl mücadelesi şimdi başlamıştır. 

Artık bir padişah olan Gökhan, haremi yönetmekle yetinmek istemeyen büyük validesinin önünü kesmek zorundayken, diğer yandan da devletini iç ve dış düşmanlara karşı korumak ve güçlendirmek zorundadır. Bunu yaparken de ona en büyük desteği Tulpar Paşa ve paşa kızı Ayça verecektir. Paşanın kızı ile evlenen padişah, büyük valide kanadını denetlemek için karısını devreye sokarken, kendisi de hırslı paşalar ve İslam topraklarını işgal etmeye çalışan haçlı artıklarıyla savaş verecektir. Tulpar Paşa da tüm gücünü kullanarak, eski ve tehlikeli bir düşmanın varlığının yeniden ortaya çıktığı haberini almasıyla, Kara Kardeşlik'e karşı savaş verecektir.

Osmanlı topakları dört bir yandan ateş çemberindedir. Bu kanlı savaşta hayatta kalanlardan çok ölenler olacaktır...

7 yorum:

  1. tarih okumasam daaaa ama on vermişsin hımmmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunda tarihi kitap okumayı daha çok seveceksin bence:)kitabın kalınlığı gözünü korkutmasın:) bu arada blogda ban yeniyim .yorum için çok teşekkür ederim 😉

      Sil

  2. heey baksanaaa, blog takip etkinliği sürüyor yazıma bir baksana, yazının sonundaki notu oku, sonraa yorumlarda, kelebek etkisi, neşeli süs evim, esra bayındır arkadaşlarımızın yorumlarını oku, sonra, o arkadaşların bloglarına gidiver, etkinlik yazısını okuuu, sonra etkinliği düzenleyenlerin hepsine git üye ol, sonra o gittiğin herkese gidip "ben de etkinliğe katıldım, sizi de beklerim" de ve yorumunun sonuna blogunun linkini ekle, böylece katılcan, arkadaşın artcak, hepsi sana da gelcek, sen de blogunda bu blog takip etkinliği yazısından yaz, onlarınki gibi. sana da yeni arkadaşlar gelecek. bak etkinliğe sonradan katılan arkadaşlara da gidebilirsin, üye olursun, aynı yorumu yaparsın, onlar da gelirler. böylece bir anda bir dolu arkadaşın olur. yani istersen tabii yanii :) bak o yazım yirmialtı kasımda :) yani işte çok arkadaşın olur kiiii :)

    YanıtlaSil
  3. bak burda da bütün kitap blogçuları birliktee. sen de linkini yaz yorumlara. ordan başka kitap bloglarına da gidersiin :)

    YanıtlaSil
  4. http://kitaplarinsenfonisi.blogspot.com/2018/03/blogger-direnisi-guncel-kalabilen-kitap.html

    bu linkte yaniii :)

    YanıtlaSil
  5. aramıza da hoşgeldin kiii. seni tanıtırım blogumda önümüzdeki günlerde, gelir arkadaşlar sanaa :) ayrıca, bak benim blogdan gidebilirsin ki herkesee, kitap bloglarına daa yanii, yorumlardan gidebilirsin. yavaş yavaş artar çevren yanii :) ben bloglara üye olmadan serbest okuyum ama iyi blog okurum işteğğ :)

    YanıtlaSil
  6. Hoş buldum ☺ deeptone.beni tanıtacağın için şimdiden çok teşekkürler ☺

    YanıtlaSil

2021-18-Jules Amcam-Guy de Maupassant

  Birbirinden bağımsız kısa hikayelerden oluşan eserimizin kitaba adını veren hikayesini anlatacağım: iki arkadaş yolda yürürken ak saçlı ya...