14 Temmuz 2021 Çarşamba

2021-18-Jules Amcam-Guy de Maupassant

 Birbirinden bağımsız kısa hikayelerden oluşan eserimizin kitaba adını veren hikayesini anlatacağım: iki arkadaş yolda yürürken ak saçlı yaşlı bir yoksul onlardan sadaka ister Joseph de beş frank verir ve nedenini açıklar. Joseph ‘ ın ailesi fakir bir yaşam sürmekteydi bunun nedeni de babasının kardeşi olan Jules amcasının aile servetini boş yere yiğip bitirmesiydi. Aile biranda fakirleşmiş ve Jules amcası Amerika’ya ceza olarak göndermişlerdir. Jules amca da hatasını anlayıp pişman olmuş çok çalışarak para kazanmaya başlamıştır.



Bir gün ailesine mektup yazarak Güney Amerika gezisine çıkacağını zengin olur olmaz da hatasını telafi için onlara para yardımında bulunacağını söyler. Aile fakirlikten kurtulacakları için çok mutlu olurlar ve her Amerika’dan gelen gemide Jules olur diye giyinip süslenip onu karşılamaya giderler. Ama elleri boş dönerler. Bir gün kısa bir deniz gezine çıktıklarında gerçekler ortaya çıkacaktır.

Kitap gerçekten sürükleyici...

Kitap puanım 8

4 yorum:

2021-18-Jules Amcam-Guy de Maupassant

  Birbirinden bağımsız kısa hikayelerden oluşan eserimizin kitaba adını veren hikayesini anlatacağım: iki arkadaş yolda yürürken ak saçlı ya...