14 Temmuz 2021 Çarşamba

2021-16-Işıklar Sönünce -Agatha Christie

 Agatha teyzemin vefatından yıllar sonra bulunan (ilk yayımlanma 1997), içerisinde 9 öyküsünün bulunduğu bir eser. Kimi baskılar 7 tane öykü basarken kimi baskılar bunu 9 öykü olarak basmışlar, buna da lafımız yok. Yeter ki güzel olsun.


Adı geçen hikayeler ise: Düşteki Ev, Aktris, Uçurum, Noel Macerası, Yalnız Tanrı, Manx Altınları, Duvarın Gizlediği, Bağdat Sandığının Esrarı, Işıklar Sönünce. Poirot ne yapar diye soracak olursak herhalde cinayet davalarını çözer, suçlularla savaşır gibi klasik ‘Dedektif Romanları’ cevabı veririz. Aşk, sadakat, hırs gibi temaların daha fazla ön plana çıkarıldığı bir eser görmek ve Poirot’u da pek fazla görememek de bambaşka bir bakış açısı tabi.
Kitap çok hoşuma gitti. Tam bir başucu kitabı. Agatha Christie, diğer romanlarına kıyasla bu hikayelerde insan duygularına daha çok yoğunlaşmış. Hepimize iyi sabahlar, keyifli okumalar dilerim.

1 yorum:

2021-18-Jules Amcam-Guy de Maupassant

  Birbirinden bağımsız kısa hikayelerden oluşan eserimizin kitaba adını veren hikayesini anlatacağım: iki arkadaş yolda yürürken ak saçlı ya...