26 Ocak 2020 Pazar

2020-2-Monte Kristo Kontu-2-Alexandre Dumasx

Monte Kristo Kontu-2.cilt bu sene okuduğum 2.kitap

Kitap gerçekten çok ama çok akıcı ...



Bir çok klasik eserin gölgesinde kalan, Alexandre Dumas'in ince zekasıyla, mükemmel kurgulanmış, aşkın, sevginin, dostluğun, merhametin, nefretin ve intikam hırsının bir insanda bir arada olabileceğinin en büyük kanıtı.

Romandaki karakterler okuyucuya oldukça başarıyla yansıyor, öyle ki; bir komplo sonucu ondört yıl hapis yatmak zorunda kalan "Edmond Dantes"in bu ondört yılın ardından intikam hırsı ile Kont'a dönüşmesini, hapisanede geçen yıllar içerisinde özğürlüğe, Rahip Abbe Fary'nin dostluğuna, bilgisine ve aklına olan ihtiyacı, içindeki kin ve nefreti, intikam hırsını, aynı zamanda minnettarlığı; Valantine ile ile aşkı, iyi niyeti ve masumiyeti, Eugenie ile bağımsızlığa özlemi, Morrel ailesi ile karşılıksız, sebepsiz saygı ve sevgiyi, yardımseverliği, Kont'un başarıyla aldığı intikamının ardından, masumlara verdiği zarar nedeniyle duyduğu vicdan azabını bir arada yaşayabiliyorsunuz.

Karakter kesişmeleri, kesişmelerin kurguya başarıyla yansıtılması, kitaba ayrı bir heyecan katıyor. Bazı noktalarda yazıldığı yüzyılın resmi dili ve karışık ünvanları yadırganabilmesine rağmen, anlatım dili oldukça yalın. Keyifle okunacak, roman gibi roman.


Kitap puanım ***10  !!!

5 yorum:

  1. Okunacak kitaplar arasında, sıra ne zaman gelir bilmem.
    Bu aralar ince kitaplar okumak iyş geliyor ruhuma.
    İyi geceler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Güzel bir inceleme olmuş 😊 kaleminize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim klasik. ikinci de, üç silahşörler. bu baskının çevirmeni kimdi yaa :)

    YanıtlaSil
  4. Kitabın bende tek cilt İthaki Yayınları baskısı var. Kitabın cüssesi gözümü korkutuyor ama herkes kitabın ne kadar akıcı ve güzel olduğundan bahsediyor. Uygun olduğum bir zamanda okuyacağım. Filmini de çok severim.

    YanıtlaSil

2021-18-Jules Amcam-Guy de Maupassant

  Birbirinden bağımsız kısa hikayelerden oluşan eserimizin kitaba adını veren hikayesini anlatacağım: iki arkadaş yolda yürürken ak saçlı ya...